Veerkracht-project

 

Interview Omroep Flevoland:

 

https://www.omroepflevoland.nl/gemist/radio/295682/zangles-voor-almeerders-met-laag-inkomen?id=295682

 

Het Veerkracht - project

 

Vraagt het dagelijks leven soms even te veel van je? Tijd om voor jezelf te zorgen! Herstel de verbinding met jezelf. Hoe? Door te werken met je eigen stemklank!

 

 

Wat is het in een notendop?

  • Ken je het gevoel dat het dagelijks leven te veel van je vraagt? Druk vanuit het werk, (soms tegelijk met) het grootbrengen van kinderen, een gezin organiseren, of allerlei andere zorgen geven je een opgejaagd gevoel of je hebt het idee dat je vele ballen tegelijk in de lucht moet houden.
  • Tijd om voor jezelf te zorgen voelt schaars en de rust ontbreekt om de verbinding met jezelf te waarborgen.
  • Je komt terecht in een vicieuze cirkel en de kracht om op te veren en op je mooist uit de verf te komen lijkt verdwenen.
  • Het Veerkracht-Project is een programma dat mensen de kans biedt om in verbinding te komen met zichzelf en te ervaren hoeveel kracht en potentie we in ons èn in onze stem hebben (zelfs als je nog nooit gezongen hebt of denkt dat je dat niet kunt).
  • Via het gebruik van de stem krijgen deelnemers handvatten om zich te heroriënteren vanuit een andere zijns-toestand. 

Hoe?

Door te werken met de stem door middel van klank-maken onder speciale begeleiding waarbij de oren en andere zintuigen betrokken en gestimuleerd worden, is het mogelijk om jouw eigen stem te ontdekken en tegelijkertijd in een andere zijns-toestand te komen; een toestand waarin we uit de overleving gaan en in de ontspanning, het spelen en het vertrouwen. Een mooie bonus daarbij is dat het klank-maken hierdoor steeds makkelijker zal gaan terwijl die klank ondertussen steeds mooier en helderder gaat klinken. En steeds meer naar jou. Deelnemers gaan dit ervaren door te doen en door te luisteren naar klanken van elkaar. 

Waar en wanneer?

Dit project bestaat uit steeds een serie van 6 workshops, Deze workshops vinden plaats in Almere (data en plaats afhankelijk van de deelnemers) tussen nu en oktober 2022 en vanaf oktober 2022.

Tijdens het Verhalenfestival van het Strandlab begin oktober in Almere Poort kunnen deelnemers ervaringen vanuit de workshops delen met familie, vrienden en ander publiek in een sfeer van feestvreugde en verbindingen. 

 

Wat is de investering?

Deze workshop-serie is bestemd voor mensen die hier normaal de financiële mogelijkheid niet toe hebben en wordt door Strandlab kosteloos aangeboden. Voor mensen met een (normaal) inkomen is de investering €400,- voor een hele serie van 6 workshops, zij kunnen op een wachtlijst geplaatst worden bij interesse aan deelname.

 

Meld je aan via dit inschrijfformulier https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0D2BAfA9neW5UoDThu_g3JZPbnB3sU4YvtE1k-9Jne_SvZQ/viewform  of via  info@klankatelier of 06 234 236 32

 

 

Over STRANDLAB:

Stichting Strandlab bestaat sinds 2019 en heeft als hoofddoelstelling: het fungeren als ontwikkel-instelling en buitenlaboratorium voor kunstenaars, creatieve voorlopers, (creatieve) ondernemers, oplossingsbedenkers, wetenschappers en kunstliefhebbers; waarin aandacht is voor zowel het produceren (talentontwikkeling) als het beleven van cultuur (cultuurparticipatie en publieksbereik). Meer info over Strandlab

www.strandlab-almere.nl